FŐMENÜ

Sötét / világos mód:

DOKUMENTUMOK

Japán arcmasszázs – speciális arcsszobrász technika

A masszázs a szeretet és az érintés nyelve, művészet, energiaforrás. Egy pótolhatatlan, semmi mással nem helyettesíthető eszköz, amely nem pusztán fizikai érintés, de különleges élményt nyújtva számos pozitív hatással segíti helyreállítani és megőrizni a test és a lélek harmóniáját. 

A masszázs igazi művészet, ahol nemcsak a vendég kap energiát, hanem az is, aki a masszázst végzi. Mindezt nyugodt, csendes, tiszta környezetben, gyógyító zenével, kellemes textúrájú anyagokkal és illatokkal fűszerezve. 

A klasszikus kozmetikai arc- nyak és dekoltázs masszázs pozitív hatásain túl, miszerint az masszázsfogások segítik a bőr elhalt hámsejtjeinek leválását, javítják a hatóanyagok mélyebbre szívódását, növelik a bőr hidratációját, elősegítik a bőrfeszesség fokozását, a szövetek rugalmasságát, a bőröregedési folyamatok csökkentését, és az idegrendszerre feszültségcsökkentő, nyugtató hatást gyakorolnak, szóval mindezeken túl terápiás kezelést is alkalmazhatunk különböző bőrproblémákra speciális masszázstechnikákkal. Ilyen a több száz éves múltra visszatekintő japán arcmasszázsis. 

Pillantás a Múltba

A PORCELÁN BŐR – A SZAMURÁJOK ARCA 

Ez a precízen kidolgozott tradicionális japán technika, az örök fiatalság masszázsa, amelynek eredete nagyon messzire nyúlik vissza az ősi Kínába, szorosan kapcsolódik a hagyományos keleti orvosláshoz.


A 15. század közepétől már Japánban a szamurájokon is alkalmazták ezt a terápiát. A cél a harcosok fájdalmainak enyhítése, elméjük megnyugtatása volt, hogy egy-egy csata után visszanyerjék testi- lelki egyensúlyukat. A harcok során ugyanis olyan arcra volt szükségük, amely nem láttatta az „élet nyomait”, hiszen minden bőr, minden tekintet elmeséli, mi történt, mi történik a testünkben. A különleges Kobido masszázs tökéletesen szolgálta ezt a feladatot. Ennek a technikának eredményeként vált a szamurájok arca a keleti emberek, tökéletlenségektől mentes, kortalan „porcelán bőr” – arcává.
Szamuráj körökben apáról fiúra, családról családra szállt a szépségrituálé titka, mígnem, a legenda szerint, egy császárné észrevette a harcosokon végzett kezelés pozítív hatásait, amely a látható eredményeken túl enyhíti a fejfájást, a szorongást, csillapítja a lélek fájdalmait. Ettől kezdve divatossá vált a királyi család körében is a Kobido, és ez a masszázs lett a császárnők majd az egész udvar kedvenc szépségápolási rituáléja.

szorongást, csillapítja a lélek fájdalmait. Ettől kezdve divatossá vált a királyi család körében is a Kobido, és ez a masszázs lett a császárnők majd az egész udvar kedvenc szépségápolási rituáléja.

JAPÁN ARCMASSZÁZS A MAI KOZMETIKÁBAN 

KIERI és KOBIDO = SZÉPSÉG és FIATALSÁG 

A japán Kobido ősi művészet, amely az évszázadok során többnyire változatlan maradt. Mégis, hogy valóban hatékony arckezelés maradhasson, ez a technika is folyamatosan alkalmazkodik a mai napig is világunkhoz.

Masszázsunk 3 részből áll. A rituálét az arcon, a hajas fejbőrön, a nyakon, a dekoltázson és a karokon, személyre szabott hatóanyagokkal végezzük. A bőr letisztítását, peelingezését és tonizálását követően a bőrállapotnak megfelelő ásványi nyomelemet és Tonizáló esszencia olajat, majd hatóanyagos masszázskrémet oszlatok el a bőrön.
Az előkészítő, ráhangoló, lecsendesítő KIREI ( szépség) masszázs szakasz a teljes testi -lelki ellazulást szolgálja.
Az átvezető részben hatóanyagos, bőrtípusnak megfelelő arcmaszkot helyezek a Vendég bőrére, és miközben a maszk kifejti áldásos hatását, pontnyomásos masszázst végzek a fejtetőn, a vállakon, a karokon és a kezeken.
A masszázst záró, Kobido szakasz – az örök fiatalság masszázsa- intenzív, amellyel pozitívan hathatunk a bőr rugalmasságára, hidratáltságára, az izmokra azonnal látható eredménnyel.

A masszázs pozítív hatásai:

  • serkenti a vér- és nyirokkeringést
  • stimulálja a kollagéntermelődést
  • oxigénhez jutattja a szöveteket
  • csökkenti az izmok feszülését
  • fokozva az izomtónust lifting hatást gyakorol
  • csökkenti a stressz nyomait, javítja a bőr esztétikai megjelenését
  • jótékonyan stimulálja az idegrendszert, segít visszaállítani a jó közérzetet.